Besøk fra Stortinget

Torsdag 26. september var stortingsrepresentant Aleksander Stokkebø (H) på besøk hos EQON. Han var interessert i å høre mer om den banebrytende teknologien som er utviklet i hjembyen.

Etter en omvisning, som inkluderte en tur innom laboratoriet,  fikk vi snakket litt om hvilke utfordringer en skaleringsbedrift som EQON har – og ga noen innspill basert på våre erfaringer med offentlige innkjøpsordninger.

Nå er nok stortingsrepresentanten klar over hvor mange kilometer med varmekabler vi har i gatene, og hvor mye varmekabler er brukt i industrien.

Tall fra Solar forteller at industriell oppvarming utgjør 66 prosent av industriens energibehov. Det står også for nesten 20 prosent av det globale energiforbruket. Det er disse tallene EQON kan bidra til en drastisk reduksjon av.

Testprosjektet i Stavanger kommune viste en besparelse på omtrent 80 prosent av energiforbruket.

– Det er viktig at politikere tar seg tid til å besøke bedrifter i skaleringsfasen. Investering i EQONs løsning gir positiv effekt både for lommeboken og miljøet. Det bør også komme det offentlige til gode i stramme budsjettider, sier EQONs daglige leder Mikal Løvik.